Lite tur i oturen då...

Igår kväll ringde byggaren som ska fixa köket. Här är det snabba puckar som gäller!
Han kommer nästa vecka och drar igång! :-) Lär väl få räkna med iaf 2 veckor med värmefläktar i köket antar jag men Hanna och jag flyttar ner i mina föräldrars stuga under tiden så slipper vi dånandet i och med att köket är precis under vårat sovrum och Hannas rum kommer också att drabbas av rivningen tippar jag...

I vilket fall så blir helgen ett lååångt maraton av packning och flytta möbler, gamla vardagsrummet lär bli fyllt till bredden med köksbord, skåp, bokhyllor, skrivbord, säng och gud vet allt...

Mitt nya jobb går bra! Trivs bra även om det just nu är såååå tomt på folk, typ bara jag och Tomas (receptionisten) och så restaurang-folket då... Blir nog ännu roligare när det blir folk som bor på hotellet och lite liv och rörelse i backarna utanför!!!

Ha det gott!
Ska försöka få in lite bilder senare eller imorgon på mitt golv med vattenpölarna på... :-)

Vattenläcka....

Vaknade igår morse och gick ner i köket. Framför spisen tyckte jag det kändes som en bubbla i plastmattan och när jag tryckte på den lät det som en blöt svamp!!! J*drans!!! Fram med kniven och skar upp mattan, jodå, där var det blött! Drog väck all matta runt diskbänken och bröt upp masoniten och nog var det blött allt!!! Det var som pölar att plaska i... *suck*
Nå, det visade sig att ett av rören in i köket läckte vatten och att trossbotten var sjöblöt...

Idag var försäkrings-killen hit och allt blir bra. Det kommer ju att bli kostsamt för oss iofs men vi skulle ju ändå nån gång rivit ut köket och gjort om. Allt under plastmattan ersätter försäkringsbolaget, alltså trossbotten, golvbjälkar och sen blir det väl spånskive-golv, iaf så länge. Resten får vi ta hand om... Så det blir väl med små små steg som vi bygger oss ett nytt kök.
Medans de ändå rotar i golvet så ska vi bekosta att flytta vatten och avlopp till framför fönstret där diskbänken ändå ska vara sen och så köper vi ett bänkskåp och en billig vask så länge och bygger från det... :-)

Men visst är det roligt att sånt här ofta händer före jul...

Nu ska jag börja packa ner grejor i köket, ha det gott vänner!!!

Nu tävlar vi!!!

Ett fantastiskt sött hus lottas ut av tidsmästarinnan på hennes blogg!
Tävlingen hittar du HÄR
Det vackra huset ser ut så här:

Vinter och pyssel hör ihop...

Här i huset består pysslet av diverse ståltråds-änglar och liknande med pärlor och grejs, men till största delen består just nu pysslandet av renovering av ett Lundby dockskåp åt dottern. Grovjobbet är nu gjort och för er som tycker att det är kämpigt att tapetsera med mönster-passning i era hem så rekommenderar jag att ni först gör det i ett Lundby dockskåp så kommer erat vanliga hem kännas super-enkelt att mönster-passa!!! :-)
Just nu tillverkas det lampor av alla de slag men ni kan få se lite bilder på det färdig-tapetserade huset!!!
Bilderna är klickbara...
Välkommen in i hallen, "trägolv" i alla rum utom i bad o kök...


Vi tar en sväng in i köket...


Badrummet har kaklat golv...


En trappa upp har vi vardagsrummet som ligger som i etage...


Och sist men inte minst, sovrummet, lugnt och rogivande...Det var en liten tur genom dotterns dockskåp, utsidan kommer få röd träpanel och taket blir svart...
Återkommer när möblering har påbörjats! :-)

Trevlig helg!!!

9/11 är FARS DAG!

Idag hedras fäder i hela landet på sin egen dag. Jag tycker ju då att det ska man göra alltid men idag är det väl lite speciellt då!

Min pappa är lantbrukare. Det har han varit i hela sitt liv och han trivs med det. Det har ju även inneburit att jag fått växa upp på landet, först i ett hus och sen på släktgården. Jag har haft möjligheten att vara i skogen, på stranden, ha häst och fått en bra barndom. Jag har då även fått åka långt till skolan (på högstadiet) och haft långt till kompisar i stan men skjuts har alltid funnits! Min pappa är en hjälte i mina ögon. Som lantbrukare så sliter man hårt under vissa perioder på året och man gör det för att få in pengar så det täcker räkningar och mat och nödvändigheter. Pappa har slitit hårt och förtjänar allt gott som finns. Jag och mina bröder fick en fantastisk barndom och det är jag tacksam för!!!
Vi gör nu samma sak för vår dotter. Vi bor på landet, mitt i skogen på ett berg i en pytteliten by. Hanna kommer att få växa upp i skogen med närheten till djur och natur, sjöarna inpå hus-knuten och föräldrar som alltid kommer att ställa upp med skjuts när det behövs!

Idag hedrar jag min pappa, han är den bästa pappan som finns och jag älskar dig pappa!!!

Många kramar på fars dag från din dotter i jämtland.

Jag har fått jobb...

Och jag vann en blogg-tävling!!! Tack Rosenskäras diversehandel för att ni lyckades dra just mitt namn!! ;-)
Det här är vad jag vann!


Jäääättefina saker!!! Är sååå glad!!!!


Jo, jag har ju fått jobb också, ska jobba som säsongs-anställd i Klövsjö på fjällhotellet där!
Ska väl jobba med städning och antagligen avsyning och lite sånt, med stugor, lägenheter osv. :-)
Ska bli fantastiskt roligt faktiskt!!!
Så nu har man väl jobb ända fram till slutet på april då!!!! Såååå skönt!!! :-)

Imorgon far min mamma hem igen så Hanna och jag ska lämna henne på flyget vid lunch.
Tack mamma för en rolig och underbar vecka!!!
Hanna tackar mormor för roliga övernattningar i mormors stuga!!!

Tills nästa gång.....
Ha det gott alla läsare!!!

RSS 2.0